fbpx
Telefon E-mail Personalizat

Tratamente acnee

Acneea este o afecțiune inflamatorie cutanată a pielii și una dintre cele mai comune probleme din practica dermatologică. Afectează 80% din persoane la un moment dat în viață și, deși nu este periculoasă, acneea are un impact psihologic și emoțional major, mai ales dacă este de lungă durată și rezistentă la tratament. Leziunile acneice pot fi de mai multe feluri, iar severitatea acneei se clasifică în ușoară, moderată și severă, de aceea tratamentul personalizat este extrem de important.

Principala cauză a acneei o reprezintă tulburările hormonale, însă există mulți alți factori care determină apariția afecțiunii sau o agravează (stres, alimentație, anumite medicamente sau produse cosmetice, frecarea sau presiune ape piele) așa că tratamentul este complex și trebuie adaptat fiecărui pacient. În funcție de aspectul leziunilor, afecțiuni asociate și alte aspecte particulare importante (sexul, vârsta, toleranța cutanată, activitatea profesională), medicul dermatolog alege împreună cu pacientul cea mai potrivită strategie terapeutică. Tratamentul corespunzător se stabilește după un examen microbiologic atent și o dozare hormonală pentru evidențierea dezechilibrelor.

Opțiuni de tratament pentru acnee

Acneea de orice tip și orice etiologie poate fi tratată cu o varietate de tratamente și proceduri dermato-cosmetice avansate:

  • Hidrodermoabraziune Hydrafacial
  • Peeling chimic
  • Dermapen (terapie microneedling)

Tratamentul pornește de la un ritual cosmetic corect, care respectă regulile de igienă și îngrijire specifice pielii acneice și se combină cu utilizarea strictă a produselor dermatocosmetice recomandate de medic. Medicația utilizată poate include antibiotice orale care reduc creșterea bacteriilor care cauzează acneea, crème specializate care usucă și exfoliază pielea, acționând împotriva creșterii bacteriene și ajută la curățarea porilor sau diferite produse de terapie hormonală.

Afecțiunea nu se vindecă așa că ea trebuie gestionată pe termen lung cu terapii de menținere și întreținere, iar prevenția este esențială dacă te confrunți cu acnee sau ești predispus să o dezvolți.

Pentru programări și orice întrebări legate de serviciile Beauty Code ne poți contacta  la: