fbpx
Telefon E-mail Personalizat

Peeling chimic

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea ia un aspect mat, lipsit de strălucire, de aceea cu ajutorul unui peeling chimic (superficial, mediu, profund) putem îmbunătăți aspectul general al pielii afectate de soare, pigmentate inegal și ridate.

Peeling chimic: ce este și cum ajută?

Este o procedură cosmetica non-chirurgicală folosită pentru a îndepărta stratul superior al pielii. Peelingurile presupun aplicarea unei soluții chimice pe întreaga suprafață a feței sau doar în anumite zone (zona unde se formează ridurile „laba gâștei” sau ridurile verticale din zona gurii).

Tipurile de peeling chimic variază în funcție de ingredientele care se folosesc și forța lor de acțiune. Profunzimea acțiunii acestora poate fi determinată și de factori precum modul efectiv de aplicare pe piele sau de durata (cât sunt lăsate să lucreze pe piele). După un peeling chimic superficial sau mediu, nu este nevoie de o hidratare specială sau de recuperare.

În mod general, peelingurile superficiale folosesc acid alfa hidroxilic (AHA) precum acidul glicolic, lactic sau citric. Peelingurile cu AHA reduc efectul îmbătrânirii și al acțiunii dăunătoare a soarelui, inclusiv ridurile fine și petele maronii. Câteodată este suficient un singur tratament cu AHA pentru un aspect proaspăt și radiant al pielii. Nu necesită anestezie, iar la aplicarea soluției se simt doar niște furnicături. Imediat dupa procedura vei putea să te deplasezi fără ajutor și chiar să porți make-up. Diferite concentrații de AHA pot fi aplicate săptămânal sau la intervale mai mari de timp pentru a îmbunătăți textura pielii.

Peelingul mediu, cu un efect mai puternic, se adresează tratării ridurilor, a pigmentării pielii și a imperfecțiunilor. Pe lângă față și gât, tratamentul poate fi aplicat și în cazul altor părți ale corpului afectate de acțiunea razelor solare.

Avantaje tratament peeling chimic

  • Tratament rapid
  • Rezultate de la prima ședință
  • Tratează acneea și calmează inflamațiile
  • Reduce petele
  • Conferă pielii luminozitate și suplețe

Protocol tratament peeling chimic

În funcție de gravitatea acneei, se recomandă între 3 și 5 ședințe, efectuate o dată pe săptămână. Protocolul se poate repeta de două ori pe an.