fbpx
Telefon E-mail Personalizat

Dermatoscopie

Dermatoscopia este o procedură non-invazivă de examinare a pielii, esențială în depistarea și evaluarea leziunilor pigmentate, a structurilor anormale de la nivelul pielii, a formațiunilor precanceroase sau a unor tipuri de cancere cutanate. Denumită și microscopie de suprafață sau prin epiluminiscență, dermatoscopia este necesară pentru a crește acuratețea diagnosticului dermatologic și cel mai util instrument de prevenție a problemelor de piele. Un alt beneficiu important este faptul că amână efectuarea biopsiei până când aceasta este cu adevărat necesară.

Procedura este recomandată mai ales dacă observați modificări la nivelul alunițelor (schimbări în ceea ce privește diametrul, culoarea, aspectul) sau pentru diagnosticarea unor afecțiuni cutanate cum ar fi:

  • psoriazis, rozacee, dermatită seboreică
  • scabie, pediculoză, veruci cutanate
  • boli ale scalpului și părului
  • anomalii ale unghiilor, infecții ale pielii

De asemenea, persoanele care frecventează solarul și prezintă risc crescut de a dezvolta cancer de piele din cauza expunerii prelungite la radiațiile solare trebuie să efectueze periodic o dermatoscopie pentru monitorizarea leziunilor cutanate suspecte.

Cu ajutorul dermatoscopului, medicul dermatolog poate vizualiza atât structurile superficiale, cât și pe cele profunde ale pielii și detecta caracteristici care sunt invizibile unei examinări cu ochiul liber. Dermatoscopia oferă informații despre piele cu până la 35% mai precise decât în cazul diagnosticului clinic. Tehnica este nedureroasă, iar pregătirea pentru procedură presupune doar să nu folosiți crème sau unguente pe pielea ce urmează să fie examinată cu 24 de ora înainte de consultație.. Este indicat să efectuați o dermatoscopie anual, de preferat la finalul sezonului cald, pentru a putea depista și trata formațiunile canceroase încă din faze incipiente.

Preț dermatoscopie:

Pentru programări și orice întrebări legate de serviciile Beauty Code ne poți contacta  la: