fbpx
Telefon E-mail Personalizat

Tratamente cu toxină botulinică

Toxina botulinică sau botox-ul cosmetic este cea mai populară substanță folosită în procedurile estetice nechirurgicale, folosită de peste 20 de ani în scopuri cosmetice. Denumite și lifting fără bisturiu, tratamentele cu botox sunt recomandate în special pentru diminuarea ridurilor, însă se folosesc cu succes și pentru a corecta imperfecțiunile de la nivelul feței, bărbiei, gâtului și pieptului.

Rezultatele spectaculoase sunt datorate faptului că toxina botulinică, o neurotoxină de natură proteică purificată, blochează temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatura facială, care prin contracții repetate duce la ridarea pielii. Cu ajutorul botox-ului, mușchii feței de relaxează, devin mai puțin rigizi, iar tegumentul se întinde, tenul se uniformizează și capătă un aspect relaxat și odihnit. Botox-ul este ideal pentru:

  • ridurile de pe frunte
  • ridurile verticale și orizontale dintre sprâncene
  • ridurile de la colțul ochiului (laba gâștii)
  • ridicarea colțurilor gurii, netezirea obrajilor
  • diminuarea benzilor și ridurilor de la nivelul gâtului
  • reducerea cearcănelor

De ce să apelezi la un medic pentru injectări cu botox?

Injectările cu toxină botulinică sunt apreciate pentru durata scurtă a procedurii, de 15-20 minute, fără timp de recuperare, și apariția rapidă a rezultatelor, vizibile în 3-5 zile. Efectul procedurii este temporar și reversibil, de aceea se recomandă repetarea injectărilor la aproximativ 6 luni pentru menținerea rezultatelor.

Toxina botulinică poate fi asociată cu alte tratamente pentru a obține estetica dorită, iar injectările pot fi unice sau multiple, în funcție de dorințe. După ce efectul botox-ului se epuizează, te întorci la momentul dinaintea injectării, iar chipul își reia expresia și cutele de la acel moment.

Este una dintre cele mai sigure proceduri, iar reacțiile adverse sunt foarte rar întâlnite, dacă procedura este realizată de un medic dermatolog sau estetician specializat. Experiența medicului contează poate chiar mai mult ca tipul de botox folosit – un medic este expert în anatomie facială și ține cont de proporțiile și armonia feței atunci, te consiliază în legătură cu cele mai potrivite opțiuni pentru tine și realizează procedura conform normelor și protocoalelor medicale în vigoare. Împreună cu medicul discuți toate aspectele procedurii astfel încât decizia să fie asumată și avizată, apoi stabilești un plan privind obiectivele tale de înfrumusețare.

Pentru programări și orice întrebări legate de serviciile Beauty Code ne poți contacta  la: